Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Forsnabba-tutkimus etenee 5

Share |

Tiistai 4.3.2014 - Reino Myllymäki


Forsnabba-tutkimus eli Kaustisen Köyhäjoen Forsnabban talon perustajan, suutari Elias Olavinpoika Ahon ja hänen vaimonsa jälkeläisten selvittely on jatkunut. Kahdeksannella viikolla eli meikäläisittäin hiihtolomaviikolla - jolla ei kylläkään hiidetty, kun ei ollut oikein luntakaan - tutkimus otti taas jättiharppauksen eteenpäin, sen jälkeen asiaan olen ehtinyt paneutumaan huonommin.

Nyt tuli vastaan 401. sukutaulu, jonka vanhemmat ovat 123. sukutaulusta. Niinpä 4. sukupolvea on nyt käyty läpi 75 taulun verran. Kaikkiaan on syntynyt 251 taulua 5. sukupolvelle.

Kun 4. sukupolvella on 112 sukutaulua, valmiusaste on siis 67 %. Käytännössä on odotettavissa siis vielä noin 80 sukutaulua, jolloin 5. sukupolvella tulee olemaan yli 330 sukutaulua.

Merkille pantavaa on ollut Amerikkaan lähtijöiden määrä. Niitä on todella paljon. Kun siirtolaisrekisteri ei ulotu aivan ensimmäisiin maastamuuttajiin, on todennäköistä, että Amerikkaan on mennyt enemmänkin. Kaikki eivät sinne kuitenkaan jääneet, sillä jotkut tekivät useitakin matkoja. Jotkut olivat reissussa vuoden, suurin osa kolmen tai viiden vuoden passilla.

Scofieldissä 1.5.1900 tapahtuneen kaivosonnettumuuden 200-300 uhrista ainakin 60 oli suomalaisia, niistä viisi köyhäjokelaisia, niistä neljällä oli sukunimenä Forsnabba (tai Myllymäki) ja yhdellä Pesola. Tässä tutkimuksessa noista viidestä on tullut vastaan jo kaksi, Antti Eliaksenpoika Forsnabba s. 1867 ja Jaakko Kristian Eliaksenpoika Pesola s. 1877. Lisäksi Maria Elvina Kustaantytär Liedeksen aviomies, Heikki Vihtori Aapraminpoika Isoluoma kuoli onnettomuudessa. Tästä veteliläisestä Isoluoman (tai Luoman) perheestä kuoli kuusi poikaa, kaksi pojanpoikaa ja vävy. Voi sitä murheen määrää!

Avainsanat: Forsnabba, Myllymäki, sukututkimus, jälkeläiset


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini