Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Tuhat meni rikki

Sunnuntai 21.10.2018 - Reino Myllymäki

Kirjoitin äsken Forsnabba-sukututkimuksen 1 016. taulun. Siinä on äidinpuoleisten isovanhempien perhe 6. sukupolvessa. Koska äitini sisaruksia on elossa, tämä merkitsee, että Forsnabba-kirjaan tulee vain viisi ensimmäistä sukupolvea.

Tietyllä tapaa järkyttävä havainto on ollut, että kaikki isovanhempani ovat Forsnabban talon perustajapariskunnan jälkeläisiä. Luonnollista on, että isänisä Matti Otto Myllymäki s. 1901 on perustajaparin jälkeläinen suoraan isälinjaa. Mutta hänen vaimonsa Saima Maria Paasilan s. 1903 isän äidin äidin isän äiti on perustajapariskunnan tytär.

Äidin isän Reino Anselmi Kykyrin s. 1908 isän äiti oli Forsnabba, samoin hänen vaimonsa Rauha Amalia Känsäkosken äiti. Pienet ovat piirit.

Sukututkimuksen syventäminen päättyy tähän ja tästä eteenpäin jatkan työtä tarkistamisilla ja täydentämisillä. Kyllä tästä vielä kirja tulee.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Forsnabba, sukututkimus, Kaustinen, Köyhäjoki

Eljas Nestori Kykyri

Lauantai 24.2.2018 - Reino Myllymäki

Elias_Nestori.png

Kirjaprojektien edistyminen hyvään vaiheeseen mahdollisti Forsnabba-tutkimuksen edistämisen talvilomaviikolla - siis Korean olympialaisten seuraamisen ohessa.

Lisäinnostustusta toi havainto, että SSHY:n tietokantaan oli tullut Kaustisen materiaalia aina vuoteen 1910 saakka. Vuosien 1900-1910 rippikirjan sivulta 569 löytyi sitten isoisä Reino Anselmi Kykyri ja hänen vanhempansa Eljas Nestori Kykyri ja Maria Josefiina Leanterintytär Köyhäjoki.

Vitsi tässä on, että syntyneissä Eljas Nestori on kirjattu Juho Kaarlenpoika Känsälälle ja Priita Matintyttärelle. Perheelle syntyi 18 päivää myöhemmin kirkkoherran todistuksen mukaan toinenkin lapsi, Juhani Otto. Käsinkirjoitettuihin kirkonkirjoihinkaan ei voi siis täysin luottaa.

En tiedä, olenko kirjoittanut siitä aiemmin, mutta äidin vanhemmat Reino Anselmi Kykyri ja Rauha Amalia Känsäkoski olivat pikkuserkkuja keskenään - ja Forsnabba-talon perustajan Elias Olavinpoika Ahon jälkeläisiä molemmat. Kun olen itse lisäksi suoraa isälinjaa saman miehen jälkeläinen, lienee hyvä juttu, että isän äiti ei sentään ollut. Ainakaan tällätietoa.

Samalla Forsnabba-tutkimus edistyi ja 800. taulun välietappi ohitettiin. Saas nähdä, milloin tätä taas ehtii jatkaa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, Forsnabba, Myllymäki, Köyhäjoki, Kaustinen

Forsnabba-tutkimus etenee jälleen

Perjantai 6.1.2017 - Reino Myllymäki

Forsnabba-tutkimus eli Kaustisen Köyhäjoen Forsnabban talon perustajien, Elias Olavinpoika Ahon (1728-1805) ja Anna Tanelintytär Penttilän (1726-1809) jälkeläisten selvittäminen nytkähti joulun välipäivinä taas liikkeelle.

Paitsi uusia tauluja - nyt jo mennään numeroinnissa yli 700:n - on tiedot tarkentuneet, ja välistä puuttuvia tauluja on saatu syntymään. Suurin hyöty on ollut Suomen Sukuhistoriallisen yhdistyksen jäsensivujen materiaalista, etenkin usean pitäjän osalta 1900-luvun alkuun ulottuvasta rippikirjamateriaalista.

Tavoitteena on edelleen luoda kirja, joka sisältää Forsnabban perustajapariskunnan jälkeläiset noin vuoteen 1916 saakka. Tai vuoteen 1899. Sukututkimustiedon kerääminen ja julkaiseminen on kaksi eri asiaa. Tavoitteena on, että kirjassa käsitellään vain vainajia eikä heistäkään arkaluonteisia tietoja. Kirja on tarkoitus julkaista vielä vuonna 2017.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, Elias Olavinpoika Aho, Forsnabba, Myllymäki, Köyhäjoki, Kaustinen

Myllymäen sukujuhla

Lauantai 13.6.2015 - Reino Myllymäki

Otto ja Saima Myllymäen jälkeläisten sukujuhlaa vietettiin tänään lauantaina 13.6.2015. Klo 14 kokoonnuttiin Kaustisen kirkkomaalle laskemaan seppele Oton ja Saiman haudalle ja juhla jatkui klo 15 Köyhäjoen Mäntymajalla. Liki sata sukulaista ja sukuun nainutta saatiin paikalle, mikä on huomattava saavutus!

Ohjelmaan kuului muistelua ja musiikkia. Olin luvannut puhua Oton ja Saiman vanhemmista ja sen tein. Kahdeksansivuinen esitys olkoon alkuna tulevalle kirjalle Otto ja Saima Myllymäen esivanhemmat. Samantapaisen kirjan olen tehnyt Reijo-veljen kanssa äitini esivanhemmista.

Erityiskiitos Eskolle järjestelyistä! Kahden vuoden kuluttua 10.6.2017 tavataan samoissa merkeissä. Toivottavasti siihen mennessä tuo mainitsemani kirja tai sitten toinen, Forsnabban jälkeläiset, on valmistunut...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukuhistoria, Forsnabba, Myllymäki, Harabacka, Paasila, Kaustinen, Köyhäjoki

Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983, osa II

Lauantai 21.6.2014 - Reino Myllymäki

No eihän siinä kauaa nokka tuhissut, kun tarkistin loputkin nimet.

Ei ollut ihan turha tuonkaan sukukirjakaksikon läpikäynti. Yksi väärä sukuhaara korvautui oikealla, yksi uusi taulu syntyi meneillään olevaan sukupolveenm, muutama henkilö sai kuolinajan ja pari jälkeläistä löytyi lisää.

1 kommentti . Avainsanat: sukututkimus, paikallishistoria, Forsnabba, Myllymäki, Kaustinen, Köyhäjoki

Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983

Perjantai 20.6.2014 - Reino Myllymäki

Forsnabba-talon perustajan jälkeläisten selvittämisessä on ollut hiljaisempaa viimeaikoina, osittain kuitenkin vain näennäisesti. Siltäosin aikaa on mennyt muualle, että toukokuun vapaa-ajat menivät suurelta osin Ilmailumuseoyhdistyksen 45-vuotisjuhlanäyttelyn  Hylyistä helmiksi. Lentokoneiden entisöintiä Suomessa valmisteluun. Näyttely avattiin toukokuun viimeisellä viikolla ja on avoinna Vantaalla sijaitsevan Suomen Ilmailumuseon aukioloaikoina aina 6.1.2015 saakka. Suosittelen!

Toisaalta sain käsiini Verner Lindsjön kokoaman kaksiosaisen kirjan "Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983", josta on saanut valaistusta monen Forsnabban suvun teerijärveläisen haaran myöhempiin vaiheisiin. Osittain niin myöhäisiin, ettei niitä nykylainsäädännön puitteissa voi tulevaan kirjaan laittaa.

Olen hakemistossa menossa vasta kohdassa L, joten hetki tässä vielä menee...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, paikallishistoria, Forsnabba, Myllymäki, Kaustinen, Köyhäjoki