Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Forsnabba-tutkimus etenee 2

Keskiviikko 15.1.2014 - Reino Myllymäki

Viidettä Elias Olavinpoika Forsnabban viidettä sukupolvea on nyt kahlattu 50 mahdollisen jälkeläisen osalta eteenpäin ja samalla on syntynyt 23 uutta perhetaulua. 27 langanpäätä jäi siis avoimeksi, kun netissä olevat tietolähteet ja sukukirjat ehtyivät.

Samalla olen edennyt suuriin nälkävuosiin. Viitisen taulua on tullut vastaan sellaisia, joilla ei jälkeläisiä meidän joukossamme ole. Määrä tulee todennäköisesti lisääntymään.

Jaa, pikkuisen alkaa jo tuo loppu häämöttämään. Vai alkaako? Neljännen sukupolven jälkeläisistä on käyty läpi vasta 17 %.... aika paljon on viidettä jäljellä. Kuudettakin näyttää tulevan.

vetelin_rippikirja_1754-1763_forsnabba_640_px.jpg

Kuva: Tästä se alkaa vuonna 1754 kun Forsnabba ilmestyy Vetelin rippikirjaan. Kappalainen Jakob Eliasson Forseliuksen käsiala on lähes kryptausta mutta kyllä siinä lukee: "Forsnabba" ja sen jälkeen "Skomak. Elias Olsson..." 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, Keski-Pohjanmaa, Forsnabba, Myllymäki

Forsnabba-tutkimus etenee

Keskiviikko 8.1.2014 - Reino Myllymäki

En ole tätä ilmeisesti aikaisemmin julkisesti kertonut, joten siltä osin tämä on siis uutinen: aloitin Kaustisen Köyhäjoen Forsnabba-talon perustajapariskunnan - Elias Olavinpoika Ahon ja Anna Tanelintytär Penttilän jälkeläisten kartoituksen heinäkuussa 2013.

Tarkoitus on tehdä sukututkijoille avuksi heidän laajalle levinnyttä jälkikasvua koskeva kartoitus, joka lopetetaan tasolle, jossa julkisessa verkossa oleva sukututkimusaineisto päättyy eli 1800-1900 -luvun vaihteeseen. Perhetaulujen yhteyteen kerätään muuta saatavilla olevaa tietoa.

Loppiaisena saavutin välietapin sillä nyt on kasassa ensimmäiset neljä sukupolvea. Kun ensimmäisessä sukupolvessa oli yksi ja toisessa seitsemän perhetaulua, kolmannesta löytyy jo 30 ja neljännestä 112 perhetaulua.

Tutkimus tullee päättymään viidenteen sukupolveen ja vain pieneltä osin on mahdollista jatkaa edemmäs.

Kolmen perheen osalta kartoitus päättyi neljännelle sukupolvelle, koska perheet kuolivat 1864-1868 nälkään ja kulkutauteihin.

Ennen olivat lamat vähän erilaisia kuin nykyään.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, Keski-Pohjanmaa, Forsnabba, Myllymäki