Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Ennätysten kirjavuosi

Perjantai 12.6.2015 - Reino Myllymäki

Johtamisaktivisti ja toimitusjohtaja Toni Hinkka on joskus sanonut minun kirjoittavan "kirjan vuodessa, kaksi parhaassa". Siinä vaiheessa tuo paras vuosi oli 2011, jolloin julkaistiin yhdessä Reijo-veljen kanssa äitini esivanhempia käsittelevä sukukirja Reino ja Rauha Kykyrin esivanhemmat sekä Tonin ja parin muun kanssa kirjoittamani kirja Onnistunut tietojärjestelmäprojekti. Osa 1: Neuvoja tietojärjestelmää hankkivalle. Edellisvuonna oli nähnyt päivänvalon kirja Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu? Tositarinoita tuhon teiltä ja onnistumisen siemeniä ja seuraavana vuonna saatiin aikaiseksi kirja Paras neuvoni johtamiseen ikinä.

Sitten tuli pari kirjatonta vuotta, sillä vuosina 2013-2014 emme ymmärtäneet julkaista mitään. Kustannustoimitin kyllä Pentti Salmelan kirjan Hiljainen tieto, innovaatio ja IT mutta kustannustoimittaminen ei ole sama asia kuin kirjan kirjoittaminen. Vuonna 2013 perustettiin myös Ketterät Kirjat Oy, minun ja Tonin kirjankustantamo.

Kuluvana vuonna on sitten tapahtunut enemmänkin. Ensimmäisenä pääsi maailmalle artikkelini Liiketoimintamuutosta ei voi ostaa - se pitää tehdä itse, se julkaistiin Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisemassa kirjassa Silmät auki IT-etiikkaan. Sitten toteutin monivuotisen unelmani ja sain valmiiksi kirjan Tietohallinnon organisointi. Kustannustoimitin Tonin kirjan Karisma, joka julkaistiin 4.6.2015 ja Ilmailumuseoyhdistys julkaisi kirjoittamani 32-sivuisen kirjasen VL Myrsky - Historia ja entisöinti 2015. Se tuli myyntiin Turun ilmailunäytöksessä 6.6.2015.

Tämän vuoden saldo on siis jo kaksi kokonaista itse kirjoitettua kirjaa. Aika hyvässä mallissa on Tuusulan Lahelan kyläkirja, joka on tarjoitus saada myyntiin Ruotsinkylän Kyläpäiwänä 19.9.2015.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietokirja, sukuhistoria, paikallishistoria, ilmailuhistoria, tietohallinto, IT, johtaminen, mentorointi

Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983, osa II

Lauantai 21.6.2014 - Reino Myllymäki

No eihän siinä kauaa nokka tuhissut, kun tarkistin loputkin nimet.

Ei ollut ihan turha tuonkaan sukukirjakaksikon läpikäynti. Yksi väärä sukuhaara korvautui oikealla, yksi uusi taulu syntyi meneillään olevaan sukupolveenm, muutama henkilö sai kuolinajan ja pari jälkeläistä löytyi lisää.

1 kommentti . Avainsanat: sukututkimus, paikallishistoria, Forsnabba, Myllymäki, Kaustinen, Köyhäjoki

Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983

Perjantai 20.6.2014 - Reino Myllymäki

Forsnabba-talon perustajan jälkeläisten selvittämisessä on ollut hiljaisempaa viimeaikoina, osittain kuitenkin vain näennäisesti. Siltäosin aikaa on mennyt muualle, että toukokuun vapaa-ajat menivät suurelta osin Ilmailumuseoyhdistyksen 45-vuotisjuhlanäyttelyn  Hylyistä helmiksi. Lentokoneiden entisöintiä Suomessa valmisteluun. Näyttely avattiin toukokuun viimeisellä viikolla ja on avoinna Vantaalla sijaitsevan Suomen Ilmailumuseon aukioloaikoina aina 6.1.2015 saakka. Suosittelen!

Toisaalta sain käsiini Verner Lindsjön kokoaman kaksiosaisen kirjan "Släkten Lassas i Terjärv 1633-1983", josta on saanut valaistusta monen Forsnabban suvun teerijärveläisen haaran myöhempiin vaiheisiin. Osittain niin myöhäisiin, ettei niitä nykylainsäädännön puitteissa voi tulevaan kirjaan laittaa.

Olen hakemistossa menossa vasta kohdassa L, joten hetki tässä vielä menee...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukututkimus, paikallishistoria, Forsnabba, Myllymäki, Kaustinen, Köyhäjoki