Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

Myllymäen sukujuhla

Lauantai 13.6.2015 - Reino Myllymäki

Otto ja Saima Myllymäen jälkeläisten sukujuhlaa vietettiin tänään lauantaina 13.6.2015. Klo 14 kokoonnuttiin Kaustisen kirkkomaalle laskemaan seppele Oton ja Saiman haudalle ja juhla jatkui klo 15 Köyhäjoen Mäntymajalla. Liki sata sukulaista ja sukuun nainutta saatiin paikalle, mikä on huomattava saavutus!

Ohjelmaan kuului muistelua ja musiikkia. Olin luvannut puhua Oton ja Saiman vanhemmista ja sen tein. Kahdeksansivuinen esitys olkoon alkuna tulevalle kirjalle Otto ja Saima Myllymäen esivanhemmat. Samantapaisen kirjan olen tehnyt Reijo-veljen kanssa äitini esivanhemmista.

Erityiskiitos Eskolle järjestelyistä! Kahden vuoden kuluttua 10.6.2017 tavataan samoissa merkeissä. Toivottavasti siihen mennessä tuo mainitsemani kirja tai sitten toinen, Forsnabban jälkeläiset, on valmistunut...

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sukuhistoria, Forsnabba, Myllymäki, Harabacka, Paasila, Kaustinen, Köyhäjoki

Ennätysten kirjavuosi

Perjantai 12.6.2015 - Reino Myllymäki

Johtamisaktivisti ja toimitusjohtaja Toni Hinkka on joskus sanonut minun kirjoittavan "kirjan vuodessa, kaksi parhaassa". Siinä vaiheessa tuo paras vuosi oli 2011, jolloin julkaistiin yhdessä Reijo-veljen kanssa äitini esivanhempia käsittelevä sukukirja Reino ja Rauha Kykyrin esivanhemmat sekä Tonin ja parin muun kanssa kirjoittamani kirja Onnistunut tietojärjestelmäprojekti. Osa 1: Neuvoja tietojärjestelmää hankkivalle. Edellisvuonna oli nähnyt päivänvalon kirja Miksi tietojärjestelmäprojekti epäonnistuu? Tositarinoita tuhon teiltä ja onnistumisen siemeniä ja seuraavana vuonna saatiin aikaiseksi kirja Paras neuvoni johtamiseen ikinä.

Sitten tuli pari kirjatonta vuotta, sillä vuosina 2013-2014 emme ymmärtäneet julkaista mitään. Kustannustoimitin kyllä Pentti Salmelan kirjan Hiljainen tieto, innovaatio ja IT mutta kustannustoimittaminen ei ole sama asia kuin kirjan kirjoittaminen. Vuonna 2013 perustettiin myös Ketterät Kirjat Oy, minun ja Tonin kirjankustantamo.

Kuluvana vuonna on sitten tapahtunut enemmänkin. Ensimmäisenä pääsi maailmalle artikkelini Liiketoimintamuutosta ei voi ostaa - se pitää tehdä itse, se julkaistiin Eduskunnan Tulevaisuusvaliokunnan julkaisemassa kirjassa Silmät auki IT-etiikkaan. Sitten toteutin monivuotisen unelmani ja sain valmiiksi kirjan Tietohallinnon organisointi. Kustannustoimitin Tonin kirjan Karisma, joka julkaistiin 4.6.2015 ja Ilmailumuseoyhdistys julkaisi kirjoittamani 32-sivuisen kirjasen VL Myrsky - Historia ja entisöinti 2015. Se tuli myyntiin Turun ilmailunäytöksessä 6.6.2015.

Tämän vuoden saldo on siis jo kaksi kokonaista itse kirjoitettua kirjaa. Aika hyvässä mallissa on Tuusulan Lahelan kyläkirja, joka on tarjoitus saada myyntiin Ruotsinkylän Kyläpäiwänä 19.9.2015.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tietokirja, sukuhistoria, paikallishistoria, ilmailuhistoria, tietohallinto, IT, johtaminen, mentorointi